philippe viaene thérapeute new horizon


New Horizon  « Oplossingsgerichte begeleiding »

Philippe Viaene Thérapeut

Arianelaan 4  (Praktijk 6e verdiep)

1200 Sint-Lambrechts -Woluwe


Afspraak :
Om u zo goed mogelijk te ondersteunen nodig ik u uit voor een kennismakingsgesprek op 0471 89 40 77 Of u mag mag alle vragen stellen via onderstaande reservatie formulier :

Klik hier : Contact formulier en vragen 


Korte therapie gericht op oplossingen


Dit model heeft zijn achtergrond in korte therapie in de Mental Research Institute (MRI) in Palo Alto, CA. Hiermee heeft de traditionele MRI-kortstondige therapie een grote invloed gehad op de ontwikkeling van korte therapie gericht op oplossingen.

New Horizon I Korte therapie


New Horizon 
« Oplossingsgerichte begeleiding »


Philippe Viaene Gestalttherapeut 

Nederlandstalige begeleiding : individuele, koppels & jeugd-therapie


U kan bij mij terecht voor verschillende problematieken zoals

Burnout, laag zelfbeeld, vermoeidheid, communicatieproblemen, angst -sociale angsten , relatie problemen , Zelfontplooiing, verdriet  Emotionele problemen, relatiebreuk , verlatingsangst, traumaverwerking, Perfectionisme, pesten, eenzaamheid,…Het verschilt van andere therapeutische scholen omdat het de nadruk legt op:
1) focussen op een specifiek probleem en 2) directe interventie.

In het kort neemt de therapeut de verantwoordelijkheid om proactief met de cliënt te werken om sneller met het klinische probleem om te gaan.


Deze algemene interesse in het ontwikkelen van kortere therapiemodellen beantwoordt aan de behoefte om snellere oplossingen te vinden voor mensen die lijden aan en lijden aan de symptomen ervan, zodat ze in de kortst mogelijke tijd kunnen worden opgelost..


In functie van uw situatie bied ik u twee therapeutische begeleidingen. 

Deze begeleidingen hebben verschillende therapeutische benaderingen en werk processen zijn alsook verschillend. Bij een eerste telefonische gesprek en benadering is het vrij snel duidelijk welke therapie bij u het beste zou aansluiten.


GESTALT THERAPIE  legt grote nadruk op de conceptie van het individu als geheel, Ik zie deze therapie als een tijdelijke ondersteuning in een groeiproces. Het is een therapeutische benadering die zich meer richt op vooruitgang dan op inhoud, mijn aanpak is dus niet directief maar meer in de ‘ hoe kan men de probleem proces faciliteren?


FOTO THERAPIE  is meer dan juist een beeld of foto , het is hier een andere vorm zoals kunst therapie waarbij men de zaken anders kan bekijken en aanpakken het is een behandelmethode voor volwassenen , pubers , met lichamelijke en/of psychische klachten. 


Het is een ervaringsgerichte therapie, Het gaat niet om het resultaat, maar om het proces.

Dit proces is gericht op het verkrijgen van inzicht en stimuleren van ontwikkeling en genezing.

Een beter evenwicht tussen denken, voelen en handelen.